Mi az a hővisszanyerős szellőző rendszer?

A hővisszanyerő szellőzés olyan energiavisszanyerő szellőztető rendszer, amely két forrás között működik, különböző hőmérsékleten. A hővisszanyerés egy olyan módszer, amelyet egyre inkább használnak az épületek fűtési és hűtési igényeinek csökkentésére.

Hogyan működik?

A hővisszanyerő rendszert úgy tervezték, hogy kondicionált levegőt szállítson az elfoglalt helyiségbe a kívánt komfortszint fenntartása érdekében. A hővisszanyerő rendszer a ház teljes szellőzését biztosítja a belső környezetből származó hő visszanyerésével.

A hővisszanyerős szellőzés lényege, hogy a kifújt, meleg, elhasznált és szennyezett levegő hőjével melegíti a beszívott friss, tiszta, de hideg levegőt. Ezt egy un. keresztáramú hőcserélővel történik. Így a lakásból kifújt meleg levegő átadja a hőjét a lakásba beszívott hideg levegőnek, jelentősen csökkentve a szellőztetés hőveszteségét. Az ilyen típusú szellőztető berendezéseknek van egy központi egysége, ahol egy ventilátor szívja ki az elhasznált levegőt és egy másik pedig fújja be a friss levegőt. Ennek a központi egységnek a fontos része a keresztáramú hőcserélő.

Kérjen ajánlatot ingyen

Minden megbízónknak jár a tanácsadás.

Szívesen látjuk az Inno Energy Bau Kft.-nél tanácsadásra. Megrendelőink nem csak egy kézben tartott irányítást, felelősséget, hanem 50 millió Ft-ig terjedó minőségi biztosítási garanciát is kapnak.