Mi az a központi porszívó?

A központi porszívó egy épületbe beépített rendszer, mely a részleges vákuum létrehozásával, felületi szennyeződést eltávolító eszközök népes sorába tartozik. A rendszer két lényeges egységre bontható: az épület padlójában-falában futó antisztatikus csőhálózatra, valamint az elektromos központi porszívó készülékre, ami a vákuumot létrehozza.

A központi porszívó készülék ideális esetben az épület legkiesebb pontjára kerül felszerelésre, például a raktárba, vagy a garázsba, ezért rendkívül csöndes a használata. A csőhálózat egyik végén a központi porszívó készülék található. A másik oldalán egy, vagy több fali kiállás, amibe csatlakoztatható a porszívózáshoz szükséges méretű gégecső. A hagyományos falicsatlakozók mellett további kényelmi funkciót nyújtó kiegészítők is elérhetőek, például a szemétlapát adapter vagy a faliporszívó.

Hogyan működik?

Ahhoz, hogy használjuk a központi porszívót szükség van a hagyományos porszívóknál is használt gégecsőre, melyek általában 7-9-12-15 méter hosszúak. A gégecső egyik végéhez takarító fejet csatlakoztatunk, míg a másik végét a legközelebbi falicsatlakozóba kell helyezni. A porszívózás menete innentől fogva teljesen megegyezik a hordozható porszívóval.

A legfontosabb előnye a központi porszívóknak a jelentősen erősebb szívóhatás. Mivel a készülék motorját és porgyűjtőjét nem kell hordozni, ezért nem jelent limitáló tényezőt a gép súlya és nagysága. A központi porszívók között is megtalálhatóak a nedves-száraz porszívók, melyek használata és karbantartása megegyezik a hagyományos hordozható kivitelű rokonaikkal.

A hatalmas porgyűjtő kapacitása miatt, elég átlagosan félévente üríteni a porgyűjtő tartályát vagy a porzsákját a központi porszívónak.

Kérjen ajánlatot ingyen

Minden megbízónknak jár a tanácsadás.

Szívesen látjuk az Inno Energy Bau Kft.-nél tanácsadásra. Megrendelőink nem csak egy kézben tartott irányítást, felelősséget, hanem 50 millió Ft-ig terjedó minőségi biztosítási garanciát is kapnak.